Kontakt os
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Når din hund skal i fuld bedøvelse, -eller narkose som det også kaldes, vurderes patienten altid af dyrlægen inden. Mange af de patienter der kommer på klinikken kender vi en del til i forvejen, og har derfor allerede en god ide om eventuel sygehistorie på dyret og generel almen tilstand.
Faktorer som alder, race, overvægt og eventuelle sygdomme, har nemlig stor betydning for hvordan et narkoseforløb skal planlægges og forløber. Ved risiko for komplikationer, f.eks. ved dårlige nyrer vælges ofte en anden bedøvelsesprotokol end for sunde og raske dyr.
Hvis der er tvivl om dyrets almen tilstand, ved bedøvelse af syge samt gamle dyr, tages der præoperative blodprøver. Disse fortæller os hvordan patientens lever og nyrer fungerer. Organernes tilstand er vigtig at vide noget om i forbindelse med en narkose, idet omsætningen og udskillelsen af bedøvelsesmidler sker via disse organer. Blodprøverne viser også hvordan status er på de røde og hvide blodlegemer, og blodprocenten bliver målt. Dette er især vigtigt i forhold til operationer hvor der er risiko for blodtab.
Det er vigtigt at din hund møder fastet hos dyrlægen inden det skal i narkose. Rent praktisk betyder det at du gerne må give aftensmad til din hund, men at der ikke må serveres morgenmad, -eller godbidder!! Vand må serveres i hele perioden.
Anderledes forholder det sig hvis du har en hund med sukkersyge. Der skal du følge de anvisninger vi har givet dig her på klinikken inden tid.
Når du ankommer til klinikken vil det ofte foregå således, at vores veterinærsygeplejerske tager imod patienten. Mange ejere har et ønske om at komme med ind når dyret skal bedøves. Vi har her på klinikken taget den beslutning at det ikke er en mulighed, andet end i helt specielle tilfælde.
Vi oplever simpelthen et bedre narkoseforløb for patienten hvis nervøse ejere ikke er tilstede. Dyrene slapper mere af, idet vi som klinikpersonale har fuld fokus på patienten og god arbejdsro. Vi lægger STOR vægt på at vores patienter bliver behandlet med rolig og sikker håndtering.
Selve narkoseforløbet starter med at patienten får ilagt et venekateter i forbenet. Dette skal bruges til at indgive bedøvelsesmiddel til vedligehold, væsketerapi samt andre typer af medicin der kan være nødvendige at give direkte i blodet. Patienten får dernæst en injektion i musklen med bedøvelsesmiddel, der også indeholder smertestillende.
Når patienten er faldet i søvn, ilægges der en iltslange i luftrøret således at vi kan kontrollere vejrtrækningen hvis dette bliver nødvendigt. Patientens sikkerhed er vores højeste prioritet.
Så klargøres der til operation og der gives bedøvelsesmiddel til vedligehold.
Her på klinikken gør vi meget ud af at benytte lokalbedøvelse. Også til patienter i fuld narkose. Vi bruger det som udgangspunkt altid. Vi oplever et bedre operationsforløb, og patienter der har en rolig og stabil opvågning, uden for meget smerte. Patienten smertedækkes således både med medicin der virker på hele kroppen, samt lokalbedøvelse.
Efter operationen skal patienten holdes varm, og ofte skal der tilføres lidt ekstra væske og eventuelt mere smertestillende. Opvågningen af vores patienter bliver nøje overvåget, og hvis patienten vurderes klar til at komme hjem af dyrlægen, ringer vi efter ejer.
Derhjemme er det vigtigt at prøve at huske ikke at ”pylre” for meget om din hund. Det vigtigste i kan give hunden er ro og varme. Små måltider og frisk vand tilbydes og små lufteture efter behov.
Hvis man som kæledyrsejer har spørgsmål, eller bliver i tvivl om noget, er det vigtigt at ringe og snakke med os på klinikken. Det er vigtigt for os at både patient, -og ejer føler at de har haft et godt og trygt narkoseforløb.
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Dyrlægehuset Videbæk
Ørnevej 1
6920 Videbæk
Telefon: +45 97 17 50 40
Email: info@dhvb.dk